Bygga ett hälsosamt förhållande från början

De första scenerna

Även om de tidiga månaderna av ett förhållande kan känna sig enkelt och spännande, innebär framgångsrika långsiktiga relationer pågående insatser och kompromisser från båda parter. Att bygga hälsosamma mönster tidigt i ditt förhållande kan skapa en solid grund för lång sikt. När du bara börjar ett förhållande är det viktigt att:

Bygga. Bygg en grund för uppskattning och respekt. Fokusera på alla omtänksamma saker som din partner säger och gör. Lyckliga par gör en punkt att märka till och med små möjligheter att säga “tack” till sin partner, istället för att fokusera på misstag som deras partner har gjort.

Utforska. Utforska varandras intressen så att du har en lång lista över saker att njuta av tillsammans. Prova nya saker tillsammans för att utöka gemensamma intressen.

Slå fast. Upprätta ett mönster om ursäkt om du gör ett misstag eller skadar din partners känslor. Att säga “Jag är ledsen” kan vara svårt just nu, men det går långt för att läka en rift i ett förhållande. Din partner kommer att lita på dig mer om han eller hon vet att du tar ansvar för dina ord och handlingar.
När månaderna går: Viktiga saker att känna igen när ditt förhållande växer

Förhållanden Ändra. Förändringar i livet utanför ditt förhållande kommer att påverka vad du vill och behöver från förhållandet. Eftersom förändringen är oundviklig, välkomnar den som ett tillfälle att förbättra förhållandet är mer fruktbart än att försöka hålla det från att hända.

Incheckning regelbundet. Avsaknad av tid för att checka in med varandra om att ändra förväntningar och mål. Om ett par ignorerar svåra ämnen för länge, är deras förhållande sannolikt att driva in i steniga vatten utan att de märker.