Åtta grundläggande steg för att upprätthålla en bra relation

Tillsammans och Apart. Hur mycket tid du spenderar tillsammans och isär är ett gemensamt förhållande. Om du tolkar din partners tid utöver dig som “han eller hon bryr sig inte så mycket om mig som jag bryr sig om honom eller henne”, kan du vara ute efter problem genom att hoppa till slutsatser. Kolla med din partner vilken tid som ensam betyder för honom eller henne, och dela dina känslor om vad du behöver från förhållandet när det gäller tid tillsammans. Att kräva vad du vill, oavsett din partners behov, brukar sluta köra din partner borta, så arbeta på att nå en kompromiss.

Din partners familj. För många studenter är familjer fortfarande en viktig källa till känslomässig, om inte ekonomisk, stöd under sina år vid universitetet. Vissa människor tycker att de har svårt eller frustrerande att göra med sin partners familj. Det kan hjälpa till att ta ett steg tillbaka och tänka på föräldrarnas goda avsikter. Familjer kan erbjuda välvilligt råd om ditt förhållande eller din partner. Det är viktigt att de två av dig diskuterar och enas om hur du vill svara på olika familjevärden och stödja varandra i ansiktet mot vad som kan vara mycket intensiva “förslag” från familjen.

Vänner. Det finns några människor som verkar tro på att “jag måste ge upp alla mina vänner om inte min partner gillar dem lika mycket som jag gör”. Att ge upp vänner är inte hälsosam för dig eller förhållandet, förutom i de situationer där dina vänner trycker på dig för att delta i aktiviteter som skadar dig själv och förhållandet. Tänk samtidigt på att din partner kanske inte gillar dina vänner så mycket som du gör. Förhandla vilka vänner du och din partner spenderar tid tillsammans med. Du kanske frågar: “Vilka av mina vänner tycker du om att se och vilka vill du helst se ensam eller vid andra tillfällen när jag inte är med dig?”