Fyra tips för att skapa ett belöningsförhållande

Med tanke på ovanstående forskning verkar det som att belöna ett datum eller kompis är verkligen viktigt för relationen tillfredsställelse. På lång sikt trivs givande relationer, medan straffande eller försumliga relationer vissnar och slutar. Lyckligtvis finns det några sätt att du kan hålla din relation givande:

1. Tacksamhet.

En av de viktigaste sakerna som partner kan göra för varandra är att komma ihåg att vara tacksamma för varandra. Att vara tacksam för en partners positiva ansträngningar motiverar ömsesidighet och belöning i gengäld. Dessutom kan sådana gester få förhållandet att känna sig mer heligt och engagerat. Sammantaget, när din partner gör något trevligt och kärleksfullt, delar din tacksamhet. När du gör något trevligt och kärleksfullt, leta efter tacksamhet i gengäld också.

2. Uppmärksamhet.

Partners beter sig på alla sätt för att få varandras uppmärksamhet. När kärleksfulla gester ignoreras kan de tillgripa mindre positiva metoder att få märkt. Därför, när din partner är trevlig och tankeväckande, spendera du några minuter åtminstone att prata med dem. Bygg lite rapport och anslutning. Dela något positivt samtal. Leta efter lite uppmärksamhet och konversation i gengäld också.